Jump to content
tof

Asus DSL N14U

Rate this topic

Recommended Posts

tof

Witam

Problem mój polega na tym ze usługa xxxxx.asuscomm.com działa tylko gdy chcę się dostać z zewnątrz do routera a na kamerki będące  w sieci nie działa. Porty przekierowane do tej pory na linksys wag 200 było ok tylko się skończyła darmowa DDNS.Proszę o pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

od początku, masz DSL-N14U i przekierowane porty (jakie?) do jakiej kamery ? Linksys wag200 został zastąpiony asusem ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
tof

przekierowane porty kamery to np 8100 kamera Edimax IC-3010Wg tak linksys zastąpiłem asusem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Standardowy port tej kamery to 4321 do kontroli obrazu i 80 do zarządzania. Jeśli posiadasz publiczne IP i włączone ddns asuscomm.com to nie ma innej możliwości - musi działać. ISP z którego korzystasz nie blokuje niestandardowych portów ? nie pomyliłeś portów source i target ? zmiana portu kamery np na 8080 i przekierowanie go do IP kamery, IP w dhcp jest takie jak powinno być ?  

Share this post


Link to post
Share on other sites
tof

Do tej pory na starym routerze wszystko działało ,ustawienia są te same, Static IP Address .Kilka innych portów próbowałem i też nici. Wszystcy mówią powinno działać nawet w Asus-ie a tu klapa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

a przekierowanie na 80 port do zarządzania w webgui działa ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

a jeśli połączysz się na adres IP WAN, pomijając asuscomm.com ? coś musiałeś po drodze ustawić nie tak, albo domena ddns nie zarejestrowała się poprawnie. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
tof

Po IP WAN też nie działa, domena ok bo do samego routera się dostanę i przez domenę i po IP WAN z zewnątrz tylko do kamer się nie dostanę

Po IP WAN też nie działa, domena ok bo do samego routera się dostanę i przez domenę i po IP WAN z zewnątrz tylko do kamer się nie dostanę

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

sprawdzasz z tego właśnie routera, czy z innego ISP z zewnątrz ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Pokaż screeny z routera i jakiś kawałek sysloga. Może być na pw.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • Pakot
      By Pakot
      Czesc,
      informacja dla potomnych. Problem: router w trybie AP wariuje z wifi, zwlaszcza 2,4ghz. Na tyle to upierdliwe, ze dziala jakies 2-3 min. po restarcie, potem calkowicie przestaje, siec pojawia sie i znika co kilka minut, urzadzenia (rozne) nie moga sie polaczyc albo lacza i rozlaczaja. Co ciekawe, po przestawieniu w tryb router wszystko wraca do normy.
      Problem pojawil sie po uaktualnieniu FW do najnowszego 3.0.0.4.382.51610 , ale pozostaje rozniez po cofnieciu do wczesniejszych dostepnych na stronie Asusa: 3.0.0.4.382.51129 oraz 3.0.0.4.382.50624.
      Rozwiazanie:
      zapodac wczesniejszy FW: 3.0.0.4_382_15525, do znaleznienia w sieci.  
    • H4mm3R
      By H4mm3R
      Witam wszystkich, 
      Od dwóch dni szukam informacji w internecie jak skonfigurować router, kamerę, serwer żeby Surveillance Station wykryło kamery w mojej sieci - niestety bez powodzenia. Może tutaj znajdzie się ktoś kto zna się na rzeczy.
      Posiadam:
      Serwer: Synology DS216+II
      Router: Asus RT-AC5300 + RT-AC86U + BLUE_CAVE (w AiMesh)
      Kamera: HikVision DS-2CD2141G1-IDW1 + EZVIZ CS-CV310
       
      Jak pisałem wyżej mam problem z wykryciem kamery przez SS, dziwne jest to że SS zamiast kamery wykrywa drukarkę Canon. Próbowałem przekierować porty (chyba zrobiłem to dobrze). Sprawdzałem z drugą kamerą i to samo. Podpinałem również kamery pod WAN (wcześniej robiłem to Wireless). Już nie mam pomysłu gdzie i co jeszcze zmienić, sprawdzić. 
      Jest ktoś w stanie mi pomóc?
    • Stefano007
      By Stefano007
      Witam,
      mam kartę sieciową ASUS USB-AC51 i wszystko działało poprawnie, ale nagle coś się zepsuło. Nie mogę podłączyć się do sieci domowej. Inne urządzenia, telefony, tablet, laptopy mogą się podłączyć, ale mój komputer stacjonarny nie. Mogę połączyć się z innymi sieciami np. z hotspotu z telefonu, ale nie z tą jedną moją domową. Co dziwne jak podepnę ją do laptopa to mogę się połączyć z siecią bez problemu. Przeinstalowałem sterowniki, ale nic nie pomogło.
      Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.