Skocz do zawartości
bubek

logowanie przez www do qnap TS-212P

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

bubek

Witam

Mam pewien problem z logowaniem przez www i po lanie i z zewnątrz. Mianowicie wyskakuje strona logowania i przy wpisaniu danego admina czy  usera ( dowolnego) i wpisaniu hasla przechodzi do logowania i cały czas loguje i loguje. i nic.

Mam tam wrzucony jedynie jeden dysk wd Red 2gb

a po lanie oczywiście widzę wszystkie katalogi i pliki mogę nimi zarządzać odczytywać zapisywać. to samo z aplikacjami mobilnymi wszystko smiga.

Ale nie mogę zalogować się do konsoli i ustawień.

poradzicie cos?

qnap TS-212P

oto na czym utykam :)

wersja oprogramowania 4.2.0. (20150925)Untitled.thumb.jpg.bf4a3808e5ba67feb45ec

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

posiadasz w firfoksie jakieś dodatki typu noscript lub ad-block ? w edge/ IE jest tak samo ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

tak wyłączyłem adblocka  i inne dodatki, na czysto  urchomiłem. To samo jest w edge i chromie na telefonie :/

Edytowane przez bubek
na drugim kompie w domu jest to samo. wyłączyłem także zapore. A wczesniej smigalo bez problemu. wyczysciłem też ciastka.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

więc problem leży po stronie QTS. Rozumiem, że to finalna wersja 4.2 ? :/

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

kupiłem QTS tydzien temu, wydaje mi się, że tak. Wiele danych tam nie mam.nie wiem jak przywrócic ustawienia fabryczne. Aktualizacje softu była robiona.

Może da się inaczej wejsć do ustawień ?

Edytowane przez bubek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

możesz to zrobić przez qnap finder :

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.
 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

mam go ale nie za bardzo wiem jak tam wejsc do ustawien fabrycznych . a szukalem tam wszędzie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

wciśnij przycisk reset na 3 sekundy aż usłyszysz "beep"

qnapreset1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

ok tak zrobie. ale myslałem ze da się z qfindera

nic to nie dało 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

zresetowało hasło i nic więcej i ustawienia. Czyli co pozostaje mi format dysku? i instalacja od nowa?

czy to coś da ? chyba że jest inny sposób do powroty do poprzedniej wersji softu?

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

a możesz się już zalogować ? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

tak jak przedtem. mam ekran startowy gdzie pyta o usera i hasło ale jak je wpisze dalej mam ten ekran co dałem w 1 poscie.  niebieskie tło z Q ze niby "myśli". i nic .

Edytowane przez bubek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

eh, ten qnap, niby zwykła sprawa z logowaniem :/ tutaj znajdziesz więcej info nt resetu : 

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.

wszystkie informacje dotyczą przywrócenia urządzenia do stanu fabrycznego (przy niektórych opcjach zaznaczono możliwą utratę danych z dysków) 

Advanced system reset (10 sec)

Dont keep pressing after first beep sound!

If you press the reset button for 10 seconds, you will hear two beeps at the third and the tenth seconds. The NAS will reset all the system settings to default as it does by the web-based system reset in “Administration” > “Restore to Factory Default” except all the data are reserved. The settings such as the users, user groups, and the network shares previously created will be cleared. To retrieve the old data after advanced system reset, create the same network shares on the NAS and the data will be accessible again.

Edytowane przez house

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

ok dzieki za pomoc:) jestem w tej chwili w pracy jak będę w domu pobawie się tym . w sumie mam tylko tydzień QTSa więc dużo danych nie mam. Ale wkurzam się, że po tygodniu jest taki problem.

Jescze raz dzieki za zainteresowanie :)

Jak  sie wkurza kupie synology :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Jak  sie wkurza kupie synology :P

zrobiłbym to od razu :) 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

zawsze  chciałem miec qnapa  takei moje małe marzenie :P wydawało mi sie lepsza marka z większym doswiadczeniem, :P ale powiem tak ze zawsze jak kupie hakis nowy sprzęt mam jakis nietypowy problem:/ wiec przyzwyczailem sie :)

  • Lubię to 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

nic się nie zmieniło po resecie 10 sekundowym. poza usunięciem wszystkich ustawien i po lanie tez go juz  nie widze:/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

Zrobiłem tak :

1.wyłączyłem QTS

2. wyjąłęm dysk

3. włączyłem QTS bez dysku

4. wsadziłem dysk przy włączonym QTS

5. Miałem do wyobru dwie opcje (nie pamiętam dokładnie jakie)

6. albo zainicjować system od nowa albo przywrócić ustawienia fabryczne bez straty danych (wykrył ze dysk by wczesniej odłaczony do QTS)

7. wybieram opcje 2

8. system się zainsalował.

9. przywróciłem ustawienia z backupu

10. parę detali do ustawienia ale nic nie straciłem z danych a system działa

 

Myslę, że to najszybsza metoda do przywrócenia ustawień fabrycznych. Może w przyszłości komuś się to przyda.

 

 

 

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Czyli problem został rozwiązany ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

tak. tylko do rana. Ponownie wystąpił ten problem. nie da sie znowu zalogować do konsoli.

zauwazyłem jedna róznicę , że jak jest wszystko ok wystepuje symbol qnapa i "loading" przy logowaniu, a jak jest problem sam symbol.

chyba go będe reklamował. :/  chyba ze macie inne pomysły :/

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

na początek skontaktuj się z 

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.
 Jeżeli to nie pomoże wysyłaj na RMA.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

RMA? (sorry jestem troche laikiem) Problem będzie z językiem :/ więc bedzie lipa :/  nie na tyle znam by sobie poradzic. Zrobie jescze raz jak wczoraj tylko nie będe przywracał ustawien z backupu bo może tam się cos zapisało:/  jak to nic nie da reklamacja. jakoś to przeczekam:/

Mam tylko jedno pytanie probowałeś się logować na tego usera co podałem ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

RMA? (sorry jestem troche laikiem) Problem będzie z językiem :/ więc bedzie lipa :/  

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.

Mam tylko jedno pytanie probowałeś się logować na tego usera co podałem ?

?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

kiedyś podałem we wcześniejszym poście usera  i hasło  do dostępu byś sobie sam zobaczył jak to wygląda (pozniej to wykasowałem) by zobaczyć czy u ciebie  przy logowaniu do niego miałbyś to samo. Sądziłem ze u ciebie było to samo bo  nie skomentowałes tego

 

W tej chwili mi to zadziałało mam flashblocka w mozilli na 3 kompach ale na edge i IE nie mam go zainstalowanego i w telefonie. a na wszystkich blokowało sie tak samo.

Przed chwila zrobiłem ctrl+F5  i mialem ikonke blokowania flasha wiecja uruchomiłem i zadziało. ale wczesniej wyłaczałem to i pobierałem nowa wersje strony + wykasowałem ciasteczka i nic.

z telefonu z www nie wejdzie w widok pulpitu  jest wlasnie tak jak tutaj wczesniej.:/ chyba był to propblem jednak z java albo flashem. tylko na wszystkich 3 kompach jednoczesnie 2 w domu jednym z pracy  ?

i na 3 przegladarkach mozilli edge i ie?

Edytowane przez bubek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

kiedyś podałem we wcześniejszym poście usera  i hasło  do dostępu byś sobie sam zobaczył jak to wygląda (pozniej to wykasowałem) by zobaczyć czy u ciebie  przy logowaniu do niego miałbyś to samo. Sądziłem ze u ciebie było to samo bo  nie skomentowałes tego

nie zauważyłem tego przed skasowaniem więc nie sprawdziłem :/ 

W tej chwili mi to zadziałało mam flashblocka w mozilli na 3 kompach ale na edge i IE nie mam go zainstalowanego i w telefonie. a na wszystkich blokowało sie tak samo. Przed chwila zrobiłem ctrl+F5  i mialem ikonke blokowania flasha wiecja uruchomiłem i zadziało. ale wczesniej wyłaczałem to i pobierałem nowa wersje strony + wykasowałem ciasteczka i nic. z telefonu z www nie wejdzie w widok pulpitu  jest wlasnie tak jak tutaj wczesniej.:/ chyba był to propblem jednak z java albo flashem. tylko na wszystkich 3 kompach jednoczesnie 2 w domu jednym z pracy  ? i na 3 przegladarkach mozilli edge i ie?

dlatego na początku zapytałem czy nie masz takich dodatków :) jeżeli działa to temat zamykam jako rozwiązany :) 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

jescze sie wstrzymaj :P

tak mam zainstalowane ale na firefoxie a nie na ie i edge.nie wszędzie mam te dodatki (flashblocka tylko na jednym), a zblokowało na wsyztskich kompach jednoczesnie. pewnie mi znowu zblokuje ale będe wiedział ze  to nie wina QTS tylko przeglądarki. jesli mi zblokuje prosiłbym cie o pomoc. jesli mogłbyś się wtedy zalogować na usera co podam byłbym wdzięczny. zobaczymy czy u ciebie też.

Tak rozwiązany. dzieki za pomoc i poświecony czas :)  masz piwko u mnie :)

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Temat zamykam jako rozwiązany.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • Tom.O
      Przez Tom.O
      Chciałbym zastąpić kombo Synology ds215j + Xtreamer Sidewinder 3 jednym urządzeniem. Qnap ma wyjście hdmi i teoretycznie mógłby sprawdzić się w roli urządzenia do odtwarzania filmów.
      Czy ktoś z użytkowników forum korzysta z qnap jako odtwarzacz filmów?
      czy nie ma przycięć w filmach i czy częstotliwość odświeżania dopasowuje się do ilości klatek w filmie - szczególnie chodzi mi tu o tryb 24hz.
      Jak ma się sprawa odtwarzania filmów 4k zakodowanych h265?
      Czy nie ma problemów z napisami? 
      Czy interfejs odtwarzacza, katalogowanie itd jest wygodny?
    • vwrafi
      Przez vwrafi
      Witam.
       
      Posiadam internet w firmie Vectra. Mam stały adres IP oraz router Cisco EPC3928. Posiadam mieszkanie dwupoziomowe oraz komórkę lokatorską na półpiętrze obok mieszkania ( komórka o pół piętra niżej niż mieszkanie ). Obecny router daje mi dostęp do internetu w całym mieszkaniu oraz w komórce lokatorskiej. W najbardziej skrajnym punkcie mieszkania oraz w komórce mam 2/3 kreski zasięgu wi-fi 2.4GHz. Chcę zmienić tryb pracy routera na bridge i podłączyć do niego zewnętrzny router, abym mógł przekierowywać porty. Wykorzystanie routera będzie przez 2 telewizory, 3 komórki, 3 laptopy,do tego podłączony będzie raspberry pi jako serwer www dla prostej stronki na wordpress'ie oraz 2 kamerki IP na Wi-Fi. Raspberry będzie podłączony poprzez port LAN. Łącze w Vectrze mam 100/10. Czy w moim przypadku muszę posiadać porty LAN 1Gb czy wystarczą 100Mb? Jaki router kupić, aby zasięg mi się poprawił i w miejscu, gdzie do tej pory były 2/3 kreski pojawiły się 3/4?
       
      Chciałem kupić Asus AC1200G+, trochę ponad moje możliwości finansowe ale może bym dozbierał. Przeczytałem jednak, że się wiesza, a obecny router Cisco EPC3928 chodzi nieprzerwanie od 2 lat bez żadnego zawieszenia ( wyłączany jest z prądu tylko 4 razy w roku jak trzeba posprzątać za szafką RTV na której stoi ) i wolałbym nie resetować Asus'a co tydzień czy dwa.
       
      Później chciałem kupić kupić TP Linka Archer C1200, podobno mniej się wiesza, ale jeśli to jest bliźniacza konstrukcja do wspomnianego wyżej Asus'a to według mnie będzie podobnie ( najwidoczniej więcej osób posiada Asus'a i stąd wydaje się, że większej liczbie osób się wiesza a w rzeczywistości procentowo może być tak samo jak w Archer'ze ).
       
      Jest kilka fajnych routerów poniżej 150zł ( np. Archer C50, Archer C20),  ale mają one wtedy porty LAN i WAN 100Mb. Nie wiem, czy ja potrzebuję aż 1Gb dla moich potrzeb i internetu 100/10, może porty 100Mb wystarczą?
       
      Co byście poradzili? I czy ten Archer C1200 posiada anteny 5dBi jak w Asus'ie czy raczej 2dBi?
       
      Zamieszczam schemat mieszkania. Między routerem a komórką lokatorską jest jedna ścianka działowa oraz jedna gruba nośna. Odległość od miejsca gdzie stoi obecny router do komórki lokatorskiej to 10 metrów.

    • OpenITbot
      Przez OpenITbot
      QNAP® Systems, Inc. nawiązał współpracę z firmą Netgate®, wiodącym producentem open-source’owych firewall oraz bramek bezpieczeństwa. Firmy zaprezentowały właśnie opracowane wspólnie rozwiązanie – implementację oprogramowania pfSense® dla QNAP NAS. Wirtualna maszyna pfSense dla QNAP NAS w znaczący sposób podnosi poziom bezpieczeństwa sieci i dostępna jest do pobrania na stronie https://www.qnap.com/solution/pfsense/pl-pl/

      Oprogramowanie pfSense to odpowiednio zmodyfikowana, darmowa, open-source’owa dystrybucja FreeBSD zawierająca m.in. wydajny i skuteczny firewall sieciowy, router oraz liczne rozwiązania VPN. Zapewnia ono użytkownikom zestaw narzędzi, pozwalających na efektywne zabezpieczenie urządzenia QNAP NAS w środowisku sieciowych, a także szybkie i łatwe wdrażanie wewnętrznych firewalli w bezpiecznych, uruchomionych na NAS-ie aplikacjach biznesowych (co pozwala na skuteczne chronienie danych przez awariami i kradzieżą).
      Maszynę wirtualną pfSense można łatwo zaimportować do QNAP NAS korzystając z aplikacji Virtualization Station, czyli kompletnego rozwiązania do wirtualizacji dla platform x86 z rozszerzeniami wirtualizacyjnymi (Intel® VT lub AMD-V).
       
      Więcej informacji, instrukcję instalacji i konfiguracji oraz wirtualną maszynę pfSense do pobrania znaleźć można tutaj : https://www.qnap.com/solution/pfsense/pl-pl/

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.