Jump to content
Jabol

Transmission w Tomato

Rate this topic

Recommended Posts

Jabol

Witam.

 

Działa ktoś może na wbudowanym w tomato Transmission?

 

Mam z nim problem bo co chwile się proces wiesza i przestaje odpowiadać działa jedynie włączenie i wyłączenie usługi ;/

 

Jest może jakaś alternatywa czy coś??

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Mam z nim problem bo co chwile się proces wiesza

a proces ma dostęp do dysku/pen'a czy co tam masz podłączone ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jabol

Jest do zewnętrzny dysk twardy w kieszeni. 

 

Raz na jakiś czas po prostu Transmission się wywala i wisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Raz na jakiś czas po prostu Transmission się wywala i wisi.

a jest możliwość konfiguracji transmission w tym tomato tak aby zmienić w settings.json opcję "message-level = 3" (debug) - wtedy Ci powie dlaczego się wywala.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jabol

Oki zmienione. Gdzie się "logi" zapisują czy coś?? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Gdzie się "logi" zapisują czy coś?? 

transmission-daemon powinien logować Ci do sysloga, tam szukaj info od tego daemona'a

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jabol

Widać jestem ułomny instalacja optware mnie chyba przerasta serio xD

 

Transmision się zainstalowało ale nie wstaje ogólnie jakaś polka z tym wrrr ;/

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Widać jestem ułomny instalacja optware mnie chyba przerasta serio

 

daj na PW dostęp po ssh to Ci to zrobię  B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

zrobione, nie wiem jaki problem miałeś  :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Automatyczna wiadomość

Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: problem został rozwiązany

Jeśli nie zgadzasz się z podanym powodem, prosimy o zgłoszenie tego posta do personelu forum.

Pozdrawiamy,

Ekipa OpenITForum.pl

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • Stefano007
      By Stefano007
      Witam,
      mam kartę sieciową ASUS USB-AC51 i wszystko działało poprawnie, ale nagle coś się zepsuło. Nie mogę podłączyć się do sieci domowej. Inne urządzenia, telefony, tablet, laptopy mogą się podłączyć, ale mój komputer stacjonarny nie. Mogę połączyć się z innymi sieciami np. z hotspotu z telefonu, ale nie z tą jedną moją domową. Co dziwne jak podepnę ją do laptopa to mogę się połączyć z siecią bez problemu. Przeinstalowałem sterowniki, ale nic nie pomogło.
      Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
    • hjgvcygv
      By hjgvcygv
      Kupiłem ostatnio router Netgear WNR3500L v2 z Advanced Tomato, za główny w tej chwili robi mi D-Link DWR-116(nie ufać marketingowcom, przepłacicie za szmelc 2x). Z internetem łączę się przez modem Huawei E3372 Hilink. Router miał resetowane ustawienia do stanu fabrycznego. Problem polega na tym że po wpięciu do niego modemu i wybraniu go w WAN, router pokazuje że dostęp do sieci ma, jednak ani PC po kablu, ani smartfon po WiFi tego internetu nie widzą.
      W planach mam zrobienie z netgeara głównego routera + NAS(dorzucę hub i dysk 2 TB na USB), a z D-Linka(wgram tomato, jak netgear się okaże stabilny) odbiornika WiFi, by przekazywał dalej sieć po kablu do PC na innym piętrze.
      Będę wdzięczny jak ktoś podrzuci pomysł czemu router nie daje neta dalej...
    • waldi1888
      By waldi1888
      Mam problem ze zrobieniem backupu za pomocą Active Backup for Business. Chodzi o to, że w firmie mamy Synology DS1618+ i 15 komputerów. Na 10 komputerach normalnie można utworzyć zadanie backupu a na 5 po przejściu wszystkich opcji "Kreatora tworzenia kopii zapasowej agenta" wyskakuje na końcu komunikat  "ten folder współdzielony zawiera dane, których nie można skopiować. Wybierz inny folder". Takie coś dzieje się wtedy gdy wybieram robienie backupu na 2 dysku w Synology. Kiedy ustawię aby backup zapisywał się 1 dysku głównym to nie wyskakuje komunikat i robi harmonogram backupu.


openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.