Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • neon
      Przez neon
      Czy przy aktualizowaniu USG przez upgrade aktualizuje u Was bez problemu. 
      u mnie jak wciskam upgrade to najpierw pokazuje, że ściąga i po tym nic się nie dzieje. Mogę powtarzać wszystko od klikania upgrade i restart. jakaś wskazówka ? 
    • branetre
      Przez branetre
      Nawiązując do tematu postanowiłem w bardzo prosty sposób pokazać jak dokonać powrotu do niższej wersji DSM niż ta którą aktualnie posiadamy. Z DSM jest jak Z APPLE Da się ale tylko w jedną stronę ... Oprogramowanie nie pozwala na downgrade do niższej wersji. Producent podpiera się możliwością uszkodzenia sprzętu.   Jako wieloletni serwisant GSM jestem świadom tego iż takie uwalenie sprzętu przez downgrade jest rzadko spotykane a sam fakt informowania nas przez producenta o ryzyku jest raczej skierowany w strach przed używaniem dziurawego oprogramowania a niżeli uwalenie. Nowe softy wychodzą nie tylko z powodu udogodnień ale jak wiadomo w celu poprawy bezpieczeństwa i stabilności oprogramowania.    Pobieramy oprogramowanie do naszego servera (ważne żeby nie było niższe od wersji którą będziemy wpisywać do pliku VERSION) Pobieramy program putty Upewniamy się że w panelu sterowania umożliwiamy komunikacje z serwerem via SSH Restart serwera Po restarcie podłączamy się do serwera przy pomocy PUTTY (konieczne podanie adresu IP serwera (dane logowania to login : root hasło : nasze_tajne_hasło) Wpisujemy w terminalu vi /etc.defaults/VERSION i klikamy ENTER Przechodzimy do trybu edycji wciskając klawisz "i" Plik po podmianie wygląda tak: majorversion="4" minorversion="2" buildphase="0" buildnumber="3202" builddate="2013/03/01" Podmiana do trudnych nie należy ...
        Teraz po zmianie zawartości pliku VERSION wciskamy klawisz Esc w celu zakończenia trybu edycji a następnie wciskamy Shift + : (shift + dwukropek) w celu wejścia w tryb poleceń. Gwoli ścisłości wciskamy "w" a następnie "q" i potwierdzamy ENTER (w - write q- quite) Czyli zapisać i wyjść.   WAŻNE ! Nie restartować serwera po tej operacji.   8. Można się teraz zalogować do serwera i  w panelu sterowania sprawdzić czy wersja naszego DSM zminiła się na taką jaką wpisaliśmy do pliku VERSION 9. Jeżeli efekt został osiągnięty można przez : -Panel sterowania  -Aktualizacja oprogramowania DSM     Wskazać plik *.pat wyższy od tej która została w pliku VERSION zmieniona ale jednocześnie niższy niż obecnie posiadany.   10. THE END Dane nie poleciały Dodam że testowałem tutka na DS112 (Beta 4.3 >>>>> 4.2) Pozdrawiam   
    • sebasvp
      Przez sebasvp
      Witam
      Jak usunąć z routera asus rt-ac68u wszystkie dane, ponieważ mam teraz inny internet przez kablówke i nie mogę sie zalogowac do strony konfiguracji routera. idzie to jkoś pominąc by móc sie zalogować i usunąć dane?

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej wyjaśni nasza Polityka prywatności.